Lov

Halloj! Hoppas ni haft en bra vecka! 🙂

Jag har “lov” men det känns inte mycket som ett lov när varje vecka är det någonting med skolan… Antingen så måste jag åka in och göra något eller så är det flera mail om dagen som gör att jag inte till fullo kan koppla av. Nästa vecka ska jag in på campus två dagar och få en genomgång på det praktiska provet jag ska ha om två veckor, så även om det är lov så är det prov som ska göras…. Jag måste även sätta mig ner och göra min CSN ansökan i helgen/nästa vecka, så jag hinner få ett beslut innan skolan börjar.

Min pojkvän har även varit sjuk under helgen och denna vecka, så han var tvungen att göra ett covid-19 test… Det var negativt och vi trodde inte att han hade det heller då det mer lät som om han hade halsfluss eller en halsinfektion av något slag så han fick antibiotika i 10 dagar. Dock så måste de testa typ alla som kommer in, då det bland annat har ökat kraftigt i Melbourne med fall. Gränsen mellan Victoria och NSW är nu stängd, vilket den inte har varit på 101 år! Men här i Sydney ser det ut som om det är någorlunda lugnt med fall, så jag hoppas att det inte blir hårdare regler här igen.

Jag har valt kurser inför nästa termin, vilket inte var helt enkelt då jag bytt utbildning… Jag läser därför kurser från år två och tre, så schemat vill inte gå ihop riktigt. Men till hösten blir ett av ämnena online, då mitt schema inte gick ihop om jag skulle gå på den lektionen. Och för de som undrar om jag får läsa online, så har jag kollat med skolan och personerna ansvariga för oss internationella och de sa att det var inga problem med visum kriterier etc. Samt jag kollat på mitt visum angående online och det stod att på mitt visum får man göra en viss mängd online, så att jag gör en kurs ska inte vara några problem.

Det är verkligen inte så mycket annat som hänt…. Jag försöker göra lite planner men det finns inte jättemycket att göra då mycket fortfarande är stängt. Så jag sitter hemma kollar på film, städar och läser böcker för att underhålla mig. De har börjat visa julfilmer på dagarna, vilket jag tror är för att det är ett julfirande nu i juli för att få fira under “vintern” med. Men jag är verkligen inte säker på om det är sant eller inte då det är något som jag hört av andra. Men det har iallafall fått mig i stämningen inför jul, så nu vill jag göra pepparkakor, dekorera och allt annat som har med julen att göra 🙂 Jag tror en stor del av att jag längtar till julen är även för att så många är glada runt den årstiden och just nu finns det inte så mycket att skratta åt…. Vart jag än går finns pandemin hängande som ett moln och är det inte det så känns det bara som vad gör jag här? Och den sista känslan är för att jag har inte så många att bara dumprata med här nere och de jag har är upptagna med jobb eller pojkvänner etc. Så ibland känns det som om jag just nu hade kunnat gjort allt som jag gör idag från Sverige, där jag iallafall hade kunnat prata med familjen när som helst på dagen. MEEN jag är inte olycklig bara så himla trött på mitt eget sällskap och jag är en person som hela tiden vill göra något nytt eller gå ut och upptäcka, och nu när det inte går så går jag tokig!

Jag hoppas ni får en fin helg! 🙂

Kramizar Madde

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.