Äntligen är det över!

Halloj! Hoppas ni har haft en toppen vecka!

Själv sitter jag här och funderar på om jag ska döpa om detta inlägg till hysteriskratta eller bara gräva ner sig i ett hål. Men då tänker jag att ni kommer tro att allt gått åt skogen och så är det inte! Allt har inte gått smidigt heller kan jag säga, men nu är det äntligen över och imorgon är det dax för tenta och sedan en inlämning kvar innan påsk. Sedan får jag några dagar utan allt för mycket stress även om jag inte blir hel ledig på lovet om en vecka.

Brunch och middag blev båda ”fusk” måltider!

Det är lika bra att börja i den ände där jag fått mest frågor om, vilket är hur det gått med flytten i fredags. OCH jag kan meddela att det inte gick utan komplikationer och mycket (MYCKET) tålamod som inte existerar efter 12 timmar i konstant stress. Det började bra med att jag och Simii tog oss en ordentlig brunch i form av american pancakes (se bild), för att jag sedan skulle boka en uber att flytta alla mina väskor, påsar, lådor etc. Och som ni förstår så var det inte bara en av varje, utan det handlade om 4 resväskor, två IKEA lådor, 3 IKEA kassar, lite andra små lådor, påsar och 3 mindre väskor. Allt utom de sistnämnda åkte in i ubern och det bar iväg! MEN så himla självklart så kom jag på ca 5 min ifrån mitt ”gamla” boende att jag glömt nyckeln till lägenheten! Asså är det inte typiskt! Hur kan jag glömma det viktigast!?!?! Chauffören var inte allt för glad, men jag betalar ju honom för att åka tillbaka, så jag förstår inte problemet. Så efter det var han otrevlig och inte villig att hjälpa till, samt att jag bor nu på en gågata vilket innebär att inga bilar kommer in. VAD GÖR HAN DÅ??!?!???!!! Jo, han dumpar mig med alla mina saker på helt andra sidan huset och åker iväg… Tror ni jag var aningen upprörd? MEN 30 min senare kunde både jag och Simii åka upp i hissen tillsammans, då jag bara sprungit fram och tillbaka 4 gånger tidigare med saker upp i lägenheten från platsen där han dumpade mig. Kan även inflika att det var i lunchtider, så jag fick många blickar genom fönstren när jag gick fram och tillbaka. Väl inne så börjar jag packa upp saker och dirigera Simii åt höger och vänster med saker att ställa på olika ställen i lägenheten. Allt gick toppen tills vi båda inser att jag kommer verkligen inte att få plats med alla mina saker och särskilt inte då jag endast fått tillgång till en halv garderob! Det kommer dock att lösas under veckan hoppas jag, då jag pratat med hyresvärden om detta och han ska fixa så jag får den plats som rättfärdigt är min. Men det roligaste med detta är att jag har fått in alla mina saker även om det är fullt precis överallt. Jag har skrivbordsgrejor i tre av lådorna i garderoben och en hylla för laptop, skolböcker etc. samt alla mina kläder och även lite kökssaker! Så jag kan göra plats och improvisera (ska nog skriva in det som en ”skill” på mitt CV) 😉 Jag har inte heller haft några större bekymmer med min nya rumskompis förutom att hon såg ut som om hon skulle döda mig på plats första gången hon såg mig.. De andra som jag delar lägenheten med är super coola och trevliga, så jag ser verkligen inte att det kommer bli några problem med dem. De berättar historier om min rumskompis som inte låter allt för lovande, men alla är på samma sida när det kommer till henne så det kommer nog inte bli ett problem (läs; jag kommer inte låta det bli ett problem). Igår kväll blev det UNO, välta torn och mycket mycket skratt (för alla utom min rumskompis, som inte deltog)! Så jag känner definitivt efter det att kommer bli bra 🙂

Under dagen igår var jag på Fitness Show 2019, då vi bland annat fick gå n gratis för att vi fitness-studenter så bara där tjänade vi in 40 AUD. Det var riktigt kul med mycket smakprover/goodiebags och information kring industrin och även om skolan. En dag helt i min stil med andra ord och det bästa var att den även bidrog till ökade kunskaper inom vad det är jag kommer att ge mig in i på riktigt om 2år. Annars så har veckan mest bestått av att plugga, packa och sova. Jag var dock på ett lite annorlunda ställe i torsdagskväll och åt middag, för det drevs endast av volontärer och betalning skedde efter vad som man själv uppskattade maten till! Det var supergott och alla som var där var på så bra humör! Stämningen var verkligen på topp där och jag fick en välbehövlig energikick inför flytten.

Middagen i torsdags

Jag ber om ursäkt för att det inte kommer några bilder på lägenheten denna vecka! Men jag har verkligen inte haft tid att knäppa lite kort utan massa människor i vägen 😉

Hoppas ni får en bra påskvecka!

Kramizar Madde

PS. Ni vet hur mycket jag hatar Sydney kollektivtrafik och jag kan säga att på fredagskvällen när jag skulle tillbaka med Simii för att lämna resväskor som jag lånat av henne, samt hämta upp mina sista 3 väskor så kommer det först ingen buss… Sedan är tågen försenade då det (vad jag hörde) varit en person och gått på spåren vid Central. Så alla tåg stannades och det blev JÄTTESTORA förseningar! Det tog över en timme att ta sig till Burwood istället för 40 min och jag skulle ju sedan tillbaka…. Det blev en andra uber för dagen, för tålamodet var på noll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.