Nu närmare det sig:)

Halloj! Hoppas allt är bra med er!

Här i Sydney går dagarna på snabbspolning! Trots att jag vaknar 6.00 varje morgon av min så “snälla” (läs irriterande) inre väckarklocka, så känns det som att jag bara äter frukost, sedan middag och efter det så är det bara att lägga sig igen… repeat… Men idag är det bara 5 dagar kvar tills jag flyttar! Jag började backa ner saker som jag inte använder dagligen eller kommer att använda under veckan i fredags och igår kväll, så nu är det bara att packa det sista under torsdagskvällen 🙂 Och jag kan meddela att jag behöver nog en hel lastbil för att flytta…!! HELT GALET VAD SAKER!! Och vilken plats allt tar! Titta bara på bilden, så ser ni hur alla mina resväskor ser ut, samt att jag även har lådor och påsar med saker. Resväskan på bilden gick dock igen med lite våld, eftersom det var ganska mycket luft i jackorna (och ja, resväskan innehåller endast jackor och tjocktröjor). Så jag hamstrar tydligen kläder och använder endast 20% av det jag äger, men det kan ju komma till användning senare… 😉

Jag snodde även ihop lite chokladmousse igår, då Simii har tjatat i 2 månader på att hon vill ha det 😉

MEN för att berätta lite om veckan som varit, så har den bestått av plugg, prov & inlämningar och en supergod ny maträtt! I tisdags så testade jag för första gången en sushiburgare och för mig som älskar sushi, så var det den perfekta kombon. “Brödet” var två ris-plattor som var friterade (tror jag), sjögräsblad runt det för att hålla ihop burgaren & såklart en portabellosvamp, dressing och picklad gurka. SÅÅÅ GOOOTT! Stripsen var kryddade med sjögräs krydda och det var en liten annorlunda smak första tuggan, men det blv en hit det med så kommer verkligen åka dit fler gånger 🙂 I torsdags så var det dags för första provet och det var ett muntligt prov, som hölls i gymmet och innebar först och främst säkerhet kring de olika maskinerna i ett gym och sedan även att instruera på ett säkert sätt. Så vi skulle alltså på ett säkert sätt guida en “nybörjare” (vilket var en klasskompis men lite skådespel får man bjuda på) på en konditionsmaskin och en viktmaskin. Jag och Simii var först ut och jag är väldigt säker på att vi klarade det, men man ska aldrig säga aldrig. Sedan så skickade jag även in en inlämning första inlämningen efter det provet även om det var några dagar kvar till deadline, men jag var klar och kände att hur mycket jag än stirrar på det så blir det ingen skillnad på det hela. Det blev alltså två prov att kryssa av på listan förra veckan, så nu är det bara 3st kvar som ska göras till veckan och nästa måndag (inte imorgon). Det som är så bra är att efter dessa prov så är det en veckas lov, men då måste man börja tänka på alla avsutande uppgifter så ingen vila ingen ro här inte. Anledningen till att jag måste börja fundera så tidigt är att denna termin så har vi inte avslutande tentor i två kurser, utan två rapporter som ska skrivas och skickas in istället. Så det innebär att de måste påbörjas i god tid, för att inte bli helt kaos de sista veckorna.

Igår då jag vaknade min vanliga tid (6.00), så kände jag bara att jag måste göra något eftersom sömn inte var ett alternativ. Det hela slutade med att jag tog en promenad ut till Bayview Park och såg på soluppgången och fick en ny kompis! Det var nämligen en pelikan som simmade fram och tillbaka under hela tiden som jag satt på stranden 🙂

Så såhär har min vecka sett ut i stora drag, men nu kan jag äntligen räkna ner dagarna tills ett nytt kapitel börjar, då det blir en ny miljö, nya människor (som jag inte alls känner) och jag påbörjar även andra halvan av denna termin till veckan. 🙂

Kramizar Madde

One Comment

  1. Catrine

    Härligt att höra att du samlat på dig lite prylar på bara drygt 6 månader ?
    Vet ju nu efter ditt inlägg att du fick full pott på ett av dina tester förra veckan, grattis?
    Lycka till i veckan med alla prov och flytt. Jag kommer att tänka på dig iaf när flytten går ?
    Superduper kram från mamma, pappa och ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.