Stora & viktiga beslut!

Halloj! Hoppas allt är bra med er!

Min vecka har varit väldigt omtumlande med skoluppgifter, lägenhetsvisningar och bara hinna andas i mellanvarven. Men även om veckan började lite sisådär med mycket stress från helgen, så måste jag säga att den idag slutar väldigt bra! 🙂 MEN jag måste börja från början för att ni ska förstå hur allting skett och (kanske) även varför.

I förra inlägget berättade jag om hur det skett lite mindre trevliga saker där jag just nu bor och avslutade jag med att berätta att vi skulle på en lägenhetsvisning samma kväll. Den kan jag säga var inget att ha. Men om jag kunde förstå varför varje gång (OCH jag menar VARJE GÅNG) jag åker någonstans på eftermiddag/kvällen på en helgdag, så fungerar aldrig tåg-/busstrafiken som den ska. Det händer mer ofta än inte att tågen inte går hem eller att jag måste byta typ 1 station före min station och att jag då måste vänta 20 min på nästa tåg för att det ska ta mig hem. Och det var precis vad som hände i söndagskväll med. Inga tåg mellan centralstationen och Ashfield gick, så det var ersättningsbussar och ni som varit i Sydney vet av erfarenhet att bussarna rent ut sagt suuger! Haha (läs sarkastiskt skratt) det var inget undantag denna gång heller och under de 30 min om vi satt i bussen, så lät det säkerhet 20 gånger som om den skulle braka ihop helt. Det var ungefär varje gång som busschauffören gasade, som det började låta något fruktansvärt. Men men vi fick gå av på Ashfield station och sedan där vänta på att ta tåget två hållplatser för att komma till Burwood. Så mindre glada 20- och 21-åringar som klev av tåget och gick hem efter en mentalt krävande dag. Jag säger bara att det var väldigt skönt att vakna upp på måndagen och börja en ny vecka.

MEN som några av er redan vet då jag pratas vid med ganska många i Sverige denna vecka, så har jakten på en lägenhet varit konstant. Det enda som skiljt sig från förra helgen var att jag nu letat ensam, då Simii inte kommer att följa med mig i en flytt. Det gör det hela lite enklare då det är mycket enklare att hitta en säng än två på samma ställe. Men samtidigt är det lite tråkigt att flytta själv. Vi har dock haft många konversationer angående detta och beslutat att detta är vad som är bäst för mig och hennes beslut är vad som för stunden är bäst för henne. Nu ska ni inte tro att vi är ovänner eller att vi bråkat eller så, utan det är mer bara att hon inte har möjlighet att flytta just nu och jag behöver flytta för hälsans skull. Så i torsdags så uppdaterade jag min profil på flatmates och under helgen så har jag minst fått 20 svar om boenden runt om i Sydney. Och vissa är såklart bättre än andra, men jag kan säga att nästan alla är bättre än där jag bor just nu. MEN jag har varit på 3 lägenhetsvisningar sedan i onsdags och har nu bestämt mig för en av dessa, så om två veckor går flyttlasset från Burwood och in i ett delat rum och även lägenhet i Mascot. Det som ni kan se på bilden är att det ligger en bra bit från Sydney Olympic Park. MEN det som är det roliga med Sydney är det tar samma tid för mig att ta mig från Mascot till ACPE som det gör för mig idag mellan Burwood och ACPE 😉 Så ingen längre restid, vilket var en gräns jag satt att dit jag flyttar måste restiden vara mindre eller densamma. Det kommer självklart bilder på lägenheten och så när jag flyttat in!

Sydney Olympic Park uppe till vänster. Röda bubblan är nya lägenheten & den blå ringen närmast Olympic Park är där jag bor just nu 🙂
Varning för dödsfall…. kan förstå det när varken småbarn eller vuxna har hjälm! (bilden kan förstoras om det är någon som vill läsa texten)

En annan rolig sak som hänt denna vecka var att jag och en kompis åkte skridskor i torsdags! Tänka sig att man måste flytta till Sydney, Australien för att knyta på sig (eller som i detta fall spänna på sig) ett par skridskor igen 😀 Jag har inte stått på ett par skridskor sedan andra året på gymnasiet, så det är ju bara sådär 3 år sedan men jag hamnade varken på knäna eller rumpan. Så jag måste säga att jag gjorde det bra även om jag fortfarande inte kan stanna eller knappt åka bakåt, men kul var det iallafall att få göra något helt annat än vad jag vanligtvis gör 🙂 Och som jag fick påpeka för min mamma, så var det en inomhushall och inte utomhus 😉

Efter snart 9 månader (tror jag att det är nu) så hittade jag ”Cleogodis” i min jackficka… Jag grävde runt i fickan på min regnjacka och upp kom en godis bit, som var knallhård (konstigt nog 😉), så den åkte i sopporna då jag inte tror att det är något Cleo vill ha nästa gång jag träffar henne 😉

Puuh… så det har varit en karusellvecka och det kommer väl fortsätta vara lite karusell fram till flytten, men det tror jag och hoppas kommer vara en positive karusell!

Hoppas ni haft en solig helg och att ni får en toppenvecka! 🙂

Regnbågen var liten, men den var där iallafall (nere till höger) 🙂

Kramizar Madde

PS. Så här såg himlen ut på fredagskvällen när solen var på väg ner vid 19-tiden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.