Hot – Hotter – Hottest

Halloj!

Hoppas allt är bra med er hemma i kylan och snön! Själv håller jag just nu på att flyta bort av värmen! Denna vecka har det varit väldigt varmt hela tiden, så temperaturen har inte gått ner så mycket under nätterna heller. Men vad gör det att ha 33 grader och typ en ångbastu inne?! Man kan inte göra så mycket, så det är bara att vänta ut det. Dock så har det varit lite åska nu under helgen så kvällarna och nätterna har varit lite kallare, så idag när jag vaknade hade jag “bara” 30 grader i sovrummet. Värmen ska dock fortsätta under veckan, men förhoppningsvis så kommer det sjunka inför nästa helg.

I lördags så var det Australia Day här och jag kan bara säga att här firas “nationaldagen” lite mer än i Sverige! Det var festivaler, fyrverkerier och shower över hela Sydney för de som ville se & delta. Vi bestämde oss för att åka in till Circular Quay/the Rocks för att gå på en marknad och se lite uppträdanden. Det var allt ifrån handgjorda silversmycken till glas-skulpturer och mat på marknaden, samt att vi även fick se segelbåtar dansa balett! En helt ny upplevelse för vår del, men ganska underhållande ändå. Dock toppade temperaturen till nästan 40 grader och det fanns inte så mycket skugga att gå under så det blev bara en halv dag inne i city innan vi tog tåget hem. MEN det var inte hela världen då vi gick förbi och köpte en Gong Cha, vilket är ett café som säljer en typ av te. Det är kallt och har en bas på mjölk och sedan kan man välja olika geléliknade bitar och kulor att stoppa i. (SUPERGOTT!) Det var så himla skönt att få i sig något isigt efter att man blev kokt på marknaden. Det blev självklart även ett dopp i poolen när vi kom hem bara för att kyla ner kroppen ännu lite till och för att bara njuta av sommaren. Jag lyckades även (såklart) bränna mig lite grann, men det som jag inte förstår är hur jag kan bränna mig där jag smörjde solkräm men inte där jag inte smörjde…. Jag nådde inte att smörja hela ryggen, men där blev jag inte ens lite brun utan jag brände mig där jag hade solkräm… Aja det är bara att hoppas den funkar bättre till helgen då jag förhoppningsvis om vädret tillåter åka till en ny strand och paddla kajak! Det ska bli superkul eftersom jag aldrig paddlat kajak tidigare:)

I torsdags tog jag färjan till Watsons Bay och gick en av Sydneys många vandringsleder. Det var jättefint och det hade nog varit ännu finare om jag åkt en solig dag, men eftersom det varit mellan 32 – 34 grader så kände jag att jag tar en dag då det är lite sämre väder bara för att det är lättare att se sig omkring om man inte dör på vägen;) Det var runt 27 grader och jag ljuger inte om det var 70% luftfuktighet, så det var såååååå varmt! OCH jag fick en chockupplevelse då jag står och tar kort över Sydney skyline och helt plötsligt ser en naken man! Det visade sig att det var en nudist strand och jag hade inte riktigt läst skylten bredvid mig där detta stod…. Men jag fick mig ju ett lite annorlunda minne och jag visste inte att de hade nudist stränder i Sydney, men man lär sig något nytt varje dag. Det som jag inte kan förstå är hur man placerar en nudist strand vid en vandringsled där typ alla som går är turister, men jaja andra får göra precis vad de vill & känner för och jag dömer inte det. Det som jag dock har lärt mig nu är att jag ska läsa skyltarna;

Igår blev det en tur in till Broadway Shopping Centre då jag är i ett akut behov av en ny bikini och Simii av andra saker. Det är två saker jag inte fattar och det är varför kostar en bikini närmare 700 svenska kronor?! Och varför finns det knappt en bikini när det är mitt i sommaren och högsäsong?!!? Jag hittade tillslut en bikinitopp iallafall, men det är ett heltids jobb att hitta en bikini… Jag åt även indisk mat för andra gången i mitt liv, viket var gott men inte lika gott som fösta gången. Så jag kan kryssa av det indiska köket nu och har inte så många av världens kök kvar att testa:)

Så det var lite om min vecka som varit! Hoppas ni får en bra kommande vecka!

Kramizar Madde

PS. Det var en kille på tåget som fick böter häromdagen för att han inte hade en giltig biljett på sitt Opal. De är väldigt hårda med det och åker man fast när de har en koll, så kan man få böta upp till 400 AUD! Han fick dock bara böta runt 200 – 250 AUD, men det är första gången som jag ser någon åka fast. Så nu kollar jag en extra gång för att se att jag har pengarna att åka dit jag ska!

One Comment

 1. Ewa Strömquist

  Hej Madde.
  Ja jag byter gärna vår snö mot värmen ni har!!! Nej förstår att det blir jobbigt med sån värme.Pratade med mina släktingar där nere igår och dem orkade inte ens gå ut.
  Det var väl kul att fira Australia Day Lite häftigare än i Sverige.
  Fint att du hittade en vandringsled med lite överrsakningar hi hi !!
  Ha det bra i hettan.
  Kramar/Ewa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.