I made it!

Hej!

Nu är det bara tentorna kvar på denna termin!! Såå skönt att bara ha ett moment kvar, även om det är fyra tentor som ska göras på en och samma vecka. Dock borde jag väl ha samlat på mig några kunskaper så det borde inte vara precis hela terminen som jag måste plugga på. Denna vecka kommer att bestå av träning, plugg, träning, plugg och förhoppningsvis får man i sig lite mat där i mellan:) Jag hade mitt andra prov i anatomi i onsdags och det gick väldigt bra med ett resultat på prick 85%;) Men herregud vad jag kämpade innan provet med att lära mig allt som skulle komma på provet. Detta var allt som vi skulle testas på: namnge alla leder och klassificera dem (ca 35st), namnge alla ben (ca 39st), kunna peka ut olika märken/punkter på benen (ca 42st + 41 st, som endast är på de olika benen i ryggraden!), klassificera alla ben i 5 olika kategorier, namnge alla ligament (ca 27st) & slutligen namnge muskler (ca 60st) , vilken funktion alla dessa har och vad vissa av dem “börjar” och “slutar”. Så som ni kan se så var det en hel del som min lilla hjärna skulle lära sig, men det gick ju ganska bra i slutändan. Så det positiva med detta är att jag nu inte behöver plugga alltför mycket på den delen av anatomin inför tentan. Dock har jag ju som sagt 3 andra tentor att plugga på så jag har det jag gör ändå:) Alla elever blev bjudna på pizza på skolan i onsdags eftersom det var sista veckan och allt, men de har bjudit på pizza några gånger tidigare under terminen med. Den här gången kändes det mest välförtjänt, eftersom jag precis gjort mitt prov före pizzan.

För att fira att vi fortfarande lever efter vår första termin på ACPE, så bestämde vi oss för att köpa kebab på vårt favvo ställe typ 100 meter från där vi bor… Jo just! Tror aldrig jag varit så lik en 3-åring vid godisdisken i affären!! De var stängt och klockan var 19.30, vilket brukar innebära att de precis öppnat, men inte på en fredagskväll när jag verkligen ville ha kebab… Så vi gick hem och kokade pasta istället eftersom det var det som gick snabbast att laga, men vi bestämde oss för att göra ett nytt försök dagen efter. STÄNGT då med såklart, men då gick vi iväg till ett annat ställe som ligger typ 5 min ifrån där vi bor och köpte mat där istället. MEN det som är det värsta med denna historia är att jag ville ha kebab och jag fick inte det, men när vi går förbi kebabstället på vägen hem så har det precis öppnat!! Så nu öppnar de 20.00 och inte 19.00 och de har inte ens en skylt där det står när de ska öppna eller så… Tror aldrig jag varit så arg över mat i hela mitt liv, men nu ska jag banka på dörren om de inte öppnar 20.00 nästa gång jag bestämmer mig för att jag vill ha kebab!

Jag har fått många bilder och (irriterade) sms angående snön som ni fick i Härnösand i helgen och jag kan bara säga som jag sagt hela tiden att Australien är ett alternativ om man inte tycker om eller vill ha snö;) Mamma och pappa flyttade i helgen och jag tyckte jag var en duktig dotter, som hejade på härifrån utan att lyfta ett finger:D Så när jag kommer till Sverige nu så blir det spännande och se om jag kommer kalla Sverige hemma eller Australien, eftersom jag kommer sova i ett helt nytt och främmande rum.

Hoppas ni får en bra vecka och att ni inte kör fast i snön;)

Kramar Madde

 

PS. Så här kan det se ut när man ska plugga inför praktiskt anatomiprov med papper precis överallt!

3 Comments

 1. Ewa Strömquist

  Hej och bra jobbat med att hålla isär alla namn på alla ben och all vad det var.Man kan tro att du läser till läkare men det är kanske samma!!! Dem tre du har kvar kommer också att gå galant.Efter denna vecka är du välförtjänt av ledighet.Blir det hem till Härnösand eller nån solsemester till jul?Ja såg att Catrine& Tomas flyttat i helgen.Vi gamla Åhle´nare ska ses nästa vecka så hoppas Catrine kommer med så jag få intervjua henne.Ha en fin vecka och tänk att snart snart är det lov.
  Kramar/Ewa

  • Madeleine Falkenström

   Hej Ewa! I jul blir det Sydney, men vi får se hur det blir nästa jul och nyår! Hoppas allt är bra med dig!

 2. julle berggren

  Tyckte det såg ut som en baggis med några ben hit o dit……
  Suveränt jobbat som vanligt “Pärlan“
  Tentorna kommer gå kanoners.
  Kramar i massor//Julle

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.