Sista veckan innan tentor!

Hejhej!

Nu är det nära slutet, men ändå så känns det som en evighet tills sista dagen. Så mycket som ska hända och göras innan den 9/11, då sista tentan som skrivs. Till veckan är det praktiskt prov i anatomi och från förra veckan med “fake” provet, så tar jag med mig både bra och mindre bra saker inför det riktiga provet. Många mail om att den sista veckan med nya saker att lära sig varit ramlade in i inkorgen på fredagseftermiddagen/kvällen och att det enda som är kvar nu är att ha en bra förståelse över vad som gåtts igenom i kursen (som om det vore det enklaste i världen…!). Förhoppningsvis kan man mer än vad man tror och att det inte är allt för komplicerat. Dock har stressen och nervositeten inför tentorna och om man klarar kurserna eller inte kommit med stormsteg och just nu ifrågasätter jag allt jag gör.

I veckan räknade jag ut att det gått 13 veckor sedan jag anlände i Sydney och jag kan bara fråga vart tiden tagit vägen? För det känns som jag varit här sååå mycket längre än det, men samtidigt så vet jag att det var i juli som jag åkte… Det är en jättekonstig känsla att få hjärnan att förstå. Jag berättade för mamma och pappa igår om hur jag (och detta är pinsamt att erkänna) numera måste googla engelska ord till svenska…. Det är helt sjukt hur snabbt det går när jag i stort sett bara pratar och skriver på engelska hela dagarna, med endast några få sms på svenska. Till mitt försvar så lär jag mig ju orden på engelska och inte på svenska, vilket gör att det ibland blir svårt att förklara på svenska. Men men nu vet ni det ifall jag säger något konstigt eller skriver något som inte är begripligt;)

I veckan har det inte hänt så mycket annat än att plugga till prov, men vi fick en förtjänad paus i tisdags med pizzakväll här på boendet. Det var väldigt länge sedan det arrangerade en gemensam kväll, så det var verkligen på tiden. Det kommer även vara ett Halloween party 31/10, så jag håller fortfarande på att välja vad jag ska lyckas klä ut mig till. Förhoppningsvis får jag en snilleblixt och kommer på något jättebra;) Igår åkte vi och köpte glass på Messina Gelato och en is matcha latte på Starbucks bara för att få komma ut ur vår “grotta”, som vi just nu gör allt i. Supertrevligt med lite miljöombyte och såklart med godsakerna:) 

Hoppas ni får en bra vecka!

Kramar Madde

PS. I veckan fick jag bekräftelsen att de tagit emot min hårdonation!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.