Nu har nedräkningen börjat:)

Hej på er!:)

Ber ännu en gång om ursäkt för att det inte blev något inlägg förra veckan, men idag (söndag) är första dagen på 2 veckor som jag har ett break från skolan. Vi börjar närma oss slutet och när man latade sig på lovet, så får man lida och stå sitt kast (eller vad man nu säger;)) och köra ännu hårdare nu. Så nu sitter jag här på söndagsförmiddagen och njuter av lugnet med en kopp te (inte snyggaste bilden, men kommer man från sängen precis så…). Men för att återgå till det jag höll på att skriva, så är det 4 veckor kvar av min första termin på universitet! Vart tar tiden vägen? Mitten på oktober redan och snart är det jul!! Vi har dock bara en vecka kvar med nytt material, för att sedan ha en vecka med genomgångar på allt vi gått igenom under terminen, lov vecka för studier och slutligen tentaveckan. Så nu handlar det bara om att bita ihop hård för att inte tappa motivationen, som lyst med sin frånvaro emellanåt. Igår skickades de två sista uppsatserna in och ju mer jag tänker på ena ju mer börjar jag fundera på om jag ens skrev det jag skulle… Men får jag några procent på den så borde jag klara kursen ändå:) Det som väntar till veckan är ett “prövningsprov” inför ett riktigt prov veckan efter, vilket är ett praktiskt prov på allt vi gjort i anatomi denna termin (vilket är as mycket!!!). Dock så är det bra att få stämma av en vecka innan det riktiga provet, så man kan sätta en check på vad man faktiskt kan och vad man trodde att man kunde. Så nedräkning har börjat till sommarlovet!!

Det mindre roliga som hänt under dessa 2 veckor är att det regnat varje dag!! Och då menar jag verkligen VARJE DAG!! Det är helt otroligt hur allt regn som inte kom under vintern kommer nu och att det är allt på en gång, men det är inte för inte som man säger “allt eller inget”.  Men man börjar bli lite smått less på regnet nu när man börjar komma ur grottan som man bott i de senaste 2 veckorna.

Sedan som många redan vet som följer mig på sociala medier är att jag klipp av mig håret, vilket några visste skulle komma medan andra fick sig en chock;) Att klippa håret kort var något som jag funderade på redan innan jag åkte till Australien, men var för feg och kände att jag ger det en chans i Australien. Kan säga att ett beslut som kom 2 – 3 veckor efter jag börjat skolan var att det skulle ryka, för herregud vad varmt och det var inte ens sommar… Så jag bestämde mig för att klippa av mig håret innan sommaren och då slog det mig att varför bara kasta det när det är så mycket..? Jag började söka runt på nätet och hittade The Little Princess trust, vilket är en brittisk välgörenhetsorganisation som tillverkar peruker till barn som tappat sitt hår på grund av cancer eller andra sjukdomar. Perukerna är gratis för barn och ungdomar upp till 24 år och om man inte vill donera sitt hår så kan man göra en insamling eller den enklaste saken att prata om det. Jag menar inte att alla andra ska göra det jag gjorde, utan bara upplysa om att man kan göra en bra sak för någon annan genom att inte kasta håret som man klippt. För den som vill läsa mer är detta länken till deras hemsida http://www.littleprincesses.org.uk/ , där kan ni klicka er runt och läsa om de olika sakerna som de gör utöver att ta emot hårdonationer etc (sidan är på engelska). Jag donerade ca 33 – 36 cm av mitt hår, för att de ska kunna göra en lite längre peruk:)

Nästan steg för steg hur det gick till:)

Hoppas ni haft en bra helg och får en bra vecka!

Kramar Madde

 

 

One Comment

 1. Ewa Strömquist

  Hej Madde!
  Du är helt fantastisk.Allt du gör är så j-kla genomtänkt..Väldigt fint av dig att låta andra
  få bära ditt fina hår.Förresten så passar du väldigt bra i ditt nyklippta hår.Och mer praktiskt
  nu när ni går mot sommaren.Ja tänk vad tiden gått fort ändå Vips är det jul och ledigt.
  Kämpa på,du klara det galant.
  Ha det fint.Kramar/Ewa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.