Vilken dag!!

                  

Halloj!

Nu ska ni få höra vilken himla händelserik (jäkla skit) dag det har varit här i Sydney idag! En lång historia, så jag har kortat ner den;) Mitt australiensiska sim kort fungerar inte och jag trodde att det berodde på att det inte aktiverats ännu, så jag gick till Telstra där jag köpt sim kortet och frågade hur lång tid det tar att aktivera det då det gått över 24 timmer sedan jag köpt kortet. Han ber mig då att starta om telefonen, då får jag upp att det är ett ogiltigt sim kort och att det är nätverks låst. Samt att jag behöver en pin kod för att låsa upp det. Telstra säger att det är Telia i Sverige som låst telefonen och att det är därför som det inte fungerar, så om Telia låser upp telefonen så kommer allting fungera! Yippie tänkte jag! Det visade sig bli ett stort NOOOT! Telia sa då när pappa ringde till dem och ställde alla frågor som jag hade (då inte Telia ladda- appen fungerade heller som jag ska använda för mitt svenska kontantkort) att de har inte låst telefonen, utan att ringa till Samsung och höra om det är något fel på telefonen. Jag ringde då till Samsung för att höra vad problemet är, då började de med att säga att jag ska byta plats på sim korten och se om det fungerade då. Det gjorde det inte… Då säger kvinnan på Samsung att det är Telia som jag måste höra med, vilket innebär att jag får berätta allt som Telia supporten sa till både mig och pappa. Då säger hon istället att det är Telstra som ska ge mig en kod för att låsa upp nätverket eller ge mig ett nytt sim kort att testa. Så nu ska jag gå tillbaka till Telstra imorgon igen, så får vi se om det löser sig! Jag hoppas det för jag har ingen telefon förutom internet där det finns tillgängligt.

Såååå efter att jag fått vara irriterad ett tag kan vi nu komma till allt bra som hänt idag!!:) För det har faktiskt varit en bra dag förutom telefonproblem. Vi åkte ut till boendet i Concord och fick kika runt där samt se det exakta rummet som är mitt blivande (se bilder ovan). Rummet var större än förväntat, men i övrigt var byggnaden mindre än förväntat. Det fungerar ju såklart ändå, men det var bra att få se allting innan så vi vet vad vi ska handla osv. Vi var även ut till den Olympiska parken för att se hur lång tid det tar att gå & åka från boendet till skolan. Det är ju inte jätteroligt att komma sent första dagen… Det tog ca 50 minuter från att jag lämnat boendet tills att jag var på skolan. Kan då meddela att det inte ser ut att vara såå långt på kartan, men det tog sin lilla tid. Vi passade även på att kika runt på mataffärer i närheten och hittade faktiskt en rätt billig affär som hade allt man kunde tänka sig för en rätt billig peng, men det beror självklart även på vilka råvaror man vill ha!

När vi var på väg hem (till hotellet) så såg vi något skrämmande…. En familj som gick av samma tåg som vi satt och skrek och sträckte ner händerna mellan tåget och plattformen. Deras kanske 4 åriga dotter hade inte sett att det var ett så brett gap att hon hade ramlat ner i mellan. Hon kom dock upp utan några större skador, men hon var självklart väldigt skärrad och i chock över vad som hänt. So mind the gap people!

Hoppas ni får en bra helg!

Madde

 

6 Comments

 1. Ted falkenström

  Hej
  Det gäller att ha otur hoppas att det löser sig imorgon för dig
  Här är det bara varmt tar aldrig slut verkar det som sköt om er Calle cooper och Kicki hälsar så gott

 2. Thomas Falkenström

  Det är ju tur att händer medans mamma är på plats och att vi kan lösa diverse problem innan du blir själv. Vi har det varmt jag och Cleo men nu kl 16.00 är det bara 25grader ute
  Dessvärre 28grader inne. Ha det bäst och vi hörs imorgon.

 3. Linda Falkenström

  Hoppas det löser sig imorgon och att du slipper några fler! Vilket spännande äventyr du har gett dig ut på!! Det kommer bli så fantastiskt!!

 4. Pernilla

  För en vecka sen firade vi din avresa till Australien och nu är du där. Kul att följa vad du gör down under. Hälsa mamma och kom ihåg att du också ska roa dig! Kramar från Love’s , Johan och Pernilla

 5. Ewa Strömquist

  Hej.Vet att det brukar vara problem med Telstra enl Monica. Hoppas det löser sig för utan telefon blir krångligt.Men det var ju fint att ditt boende var bättre än väntat.
  Fortsätt att botanisera i din nya värld.Ha det så bra och hälsa Catrine.Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.