Nedräkningen har börjat!

Halloj!:)

 

Nu har nedräkningen börjat på riktigt, för nu är det bara…….2 veckor kvar!!!:) Alltså 14 dagar kvar till jag lämnar Sverige för Sydney, Australien. Det känns lite knepigt att efter nästan ett halvårs planerande med MASSOR av saker som ska fixas och planeras inför ankomst i Sydney och skolstart, att det nu bara är att packa väskorna som är kvar att göras på listan. Det har varit mycket att tänka på och jag har inte haft mycket annat att göra än att jobba och fixa till Australien, men nu när jag inte har något att göra med det första eller det andra så vill jag bara åka iväg. Att gå hemma och inte göra många knop om dagen är inte min stil när jag haft fyllda dagar tidigare. Jag har börjat skriva ner vad som ska köpas väl nere på plats och det leder bara till att jag vill åka ännu fortare. Men samtidigt så är det så mycket som jag kommit på att jag vill hinna med här hemma att 14 dagar nästan inte räcker till. Snacka om att jag är förvirrad med mig själv när jag jättegärna vill åka idag, men samtidigt känner att jag vill göra så mycket här med den lilla tid som jag har kvar:)

Jag tror att det är många som inte vet hur mycket jobb det faktiskt ligger bakom ett äventyr så stort som detta. Jag tänkte därför skriva upp lite saker som jag gjort de senaste 6 månaderna för att nu ha kommit till den punkten då jag bara har väskorna kvar att packa.

Jag har inte behövt tänka på allting helt själv, då jag kommer att åka med STS Study Aboard första läsåret och de har hjälp mig med många saker att tänka på inför avresa. Det var alltså även där jag började, att kontakta och via dem söka utbildningen Bachelor of Applied Fitness. När svaret sedan kom (vilket var mellan 6 – 8 veckor senare) gick jag på nålar, eftersom jag skulle ha fått ett besked efter 2- 4 veckor. Det var då jag skulle säga att jag tog det största beslutet som jag tagit de senaste månaderna, eftersom det var då frågan om jag ville acceptera min plats kom. (Vilket var ett ganska självklart JA.)

Efter det har allting bara varit ett virrvarr med mail och telefonsamtal till min handläggare Amanda och jag kan villigt erkänna att det inte gått utan henne, eftersom hon har svarat på frågor som ingen annan haft svar på. Samt att det är hon som haft kontakt med skolan, men det har tagit tid att få vissa svar då skolan själv genomgått en omorganisering. Vilket i sin tur lett till stress över att inte kunna fixa saker som man känner att man måste göra just denna sekund.

Visumansökan, läkarintyg, försäkringar (både en australiensisk OSHC & utökad hemförsäkring), betalningar till skolan, CSN-ansökan & göra en månadsbudget, boende & fullmakter hit och dit har alla visat att det inte är en enkel uppgift man ger sig på. Nästan allt har tagit dagar att fixa och få ordning på, så mycket tid behövs och långt till deadline när man börjar. Då man inte vet hur lång tid något tar, eftersom det kan vara långa handläggningstider.

Men allt slit som jag lagt ner nu gör att dessa 2 veckor kan spenderas med familj & vänner istället för att leva i panik över att något inte är klart, som ett visum- eller CSN-ansökan. För mig är det nu bara att åka!:)

Hoppas alla har en bra start på sommaren!

Madde

2 Comments

  1. Erik H

    Fast nedräkningen har ju egentligen hållit på rätt länge, även om det säkert är ungefär _NU_ det blivit riktigt påtagligt. 🙂

  2. Lotta

    Förstår att det varit och är mycket men när du väll gjort allt och studietiden är över kommer du vara så sjuktnöjd och minnen för livet! Jag önskar dig all lycka och jag kommer titta in här och se hur det går! Sjukt strongt och all lycka ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.